28 februari 2010

Vietnam, Mui Ne och Ho Chi Minh City

Har inte skrivit ngt pa lange som vanligt :P

Men tog iaf. farjan over till Macau i torsdags och flog till HCMC tidigt pa fredagsmorgonen.

Val framme motte vi upp Ann och Martin eftersom vi skulle aka till Mui Ne tillsammans. Bussen dit tog sex langa timmar, det var ingen AC pa bussen och man kunde knappt andas...det var nog 35+grader.


Ann ville klippa haret men frisoren forstod inte och fargade henne blond istallet! Men hon blev val anda ratt nojd :)


Det var underbart i Mui Ne. Vi hade bokat en svit pa 80kvm men blev uppgraderade till en villa istallet - tva vaningar med egen tomt med pool och en jacuzzi! Valdigt synd att vi bara stannade i tva dagar men vi hann iaf. utnyttja jacuzzin och poolen tva ggr.





Jattefint va det, skulle kunnat och borde ocksa ha stannat dar langre. (Det kostar typ 250usd per natt pa villan, inte 400usd som Adde sager :P)


Vi hade en hel dag dar och det va igar, da hyrde vi moppe och forsokte hitta sanddynerna och ett vattenfall - sevardheterna i Mui Ne men vi hittade bara de roda sanddynerna(fanns vita ocksa) och vattenfallet sag vi inte heller.


De roda sanddynerna



Vi hann ocksa fa massage tva ggr, en gang igar och en gang idag. Vaaaldigt skont och det behovdes verkligen. Adde tog en aloevera massage eftersom han har blivit BRAND av att kora moppe. Pa en dag har han brant armarna, axlarna, handerna och ansiktet - stackaren :P Sjalv blev jag brand pa nasan, som vanligt. Har inte fatt nagon farg alls, tiden rackte inte till!

Men vi har haft det jattebra har.

Idag akte vi darifran vid tvatiden, denna gangen kandes bussresan mycket kortare och det fanns AC som tur va! Vi kom fram for nagra timmar sen, checkade in pa hotellet och sedan gick vi ut for att ata middag. Efter middagen gick vi pa marknad och nu ar vi tillbaka i hotellet. Ville satta oss i en bar men det ligger pa andra sidan stan sa vi skippar det. Ska forsoka ga till bargatan Lan Kwai Fong i Hong Kong pa tisdag istallet eftersom vi inte varit dar annu.


Imorgon flyger vi tillbaka till Macau vid nio-tio tiden och ater sista middagen med slakten for den har resan och pa kvallen efter middagen aker vi tillbaka till HongKong, ar dar i nastan tva dagar och aker hem pa onsdagen. :(


Just det, kommer inte in pa facebook har i Vietnam, de har sparrat det! Det visste jag inte men aja...inte sa att jag dor utan det... :P

3 kommentarer:

  1. HAHAha, adde verkade fett fustrerad att de fanns massa ödlor där ute haha xD, lät först som han sa massa öl där ute

    SvaraRadera
  2. haha na han tyckte om odlorna :p

    SvaraRadera
  3. Det blir verkligen inte kul att komma hem igen =P haha. Från paradis till shithålan ;)

    SvaraRadera